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Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Tacuarembó. Por información adicional contacte bibliotb@tb.inia.org.uy.
Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha :  14/06/2016
Actualizado :  11/03/2021
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Autor :  LUZARDO, S.; WOERNER, D.R.; GEORNARAS, I.; HESS, A.M.; BELK, K.E.
Afiliación :  SANTIAGO FELIPE LUZARDO VILLAR, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; D. R. WOERNER, Center for Meat Safety and Quality, Colorado State University.; I. GEORNARAS, Center for Meat Safety and Quality, Colorado State University.; A. M. HESS, Department of Statistics, Colorado State University.; K. E. BELK, Center for Meat Safety and Quality, Colorado State University.
Título :  Effect of packaging during storage time on retail display microbial population of beef strip loins from two different production systems.
Fecha de publicación :  2016
Fuente / Imprenta :  Journal of Animal Science, 2016, v. 94, p. 2624-2636. Doi: https://doi.org/10.2527/jas.2016-0290
DOI :  10.2527/jas.2016-0290
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Received 08 January 2016; Accepted 25 March 2016; Published 01 June 2016.
Contenido :  Two studies were conducted to evaluate the influence of packaging during storage of strip loins (to simulate export shipment) from steers fattened on intensive grazing systems (Uruguay; UR) or on a high-concentrate diet (United States; US) on retail display life microbial growth. Four or 3 different packaging treatments were applied to UR and US strip loin roasts or steaks during 35 d of storage; treatments were applied 7 d following slaughter. After 35 d of storage, the samples were evaluated during simulated retail display for up to 6 d. In Exp. 1, the treatments were vacuum packaging (VP), low-oxygen modified atmosphere packaging (MAP) with N2 and CO2 (MAP/CO2), low-oxygen MAP with N2 plus CO2 and CO, and VP plus an application of peroxyacetic acid (VP/PAA). In Exp. 2, block 1, the treatments were VP, MAP/CO, and VP with ethyl-N-lauroyl-l-arginate HCl incorporated into the film as an antimicrobial agent (VP/AM). In Exp. 2, block 2, the treatments were VP, MAP/CO2, MAP/CO, and VP/AM. For retail display, VP treatments were sliced and repackaged in PVC overwrap, and MAP treatments were actually PVC overwrap trays that were removed from a master bag with the prescribed gas treatment. Regardless of production system and packaging treatment, mesophilic and psychrotrophic counts of 6.9 to 7.8 and 6.7 to 7.7 log10 CFU/cm2, respectively, were obtained at the end of retail display, except for US samples in Exp. 2 (5.5 to 6.3 log10 CFU/cm2). No differences (P > 0.05) were detected ... Presentar Todo
Palabras claves :  BEEF; BEEF PRODUCTION; MEAT; MICROBIAL GROWTH; PACKAGING; PRODUCTION SYSTEM; STRIP LOIN.
Thesagro :  ALMACENAMIENTO; CARNE; ENVASADO.
Asunto categoría :  Q01 Ciencia y tecnología de los alimentos
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO101245 - 1PXIAP - DD

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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha actual :  13/10/2015
Actualizado :  28/06/2018
Tipo de producción científica :  Documentos
Autor :  SEVERINO, V.; MARTINELLI, L.; CHIARA, J. P.; ARIAS, M.
Afiliación :  Universidad de la República (UdelaR)/ Facultad de Agronomía; Universidad de la República (UdelaR)/ Facultad de Agronomía; Universidad de la República (UdelaR)/ Facultad de Agronomía; Universidad de la República (UdelaR)/ Facultad de Agronomía.
Título :  Modelos de cuantificación de frío invernal: un tema de investigación a largo plazo que suma año a sus resultados.
Complemento del título :  Seminario técnico. Las Brujas, Canelones (UY), 1-2 octubre 2014.
Fecha de publicación :  2014
Fuente / Imprenta :  In: INIA Las Brujas, Programa Nacional Producción Frutícola. Actualización técnica de frutales de pepita. Montevideo (Uruguay): INIA, 2014.
Páginas :  p. 67-72
Serie :  (Serie Actividades de Difusión ; 739)
ISSN :  1688-9258
Idioma :  Español
Thesagro :  DORMANCIA; DORMICION; FRUTALES; NECESIDAD DE FRIO.
Asunto categoría :  H20 Enfermedades de las plantas
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/10190/1/sad-739-p.67-72.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB100723 - 1INIPL - PPUY/INIA/SAD/739/LBad739
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